I väntan på bussen efter en dag på praktiken upptäcker jag ett missat samtal och ett meddelande från/på telefonsvararen.  Numret är okänt för mig, med ett riktnummer i trakterna kring därifrån jag har sökt jobb.

nyfiken som jag är väljer jag  att lyssna av meddelandet där och då på busshållplatsen.  Mycket riktigt är det en Oskar som vill prata med mig om min ansökan till ett jobb i …..kommun. Ja där hörde jag ju naturligtvis inte riktigt vad han sa. Riktig panik börjar jag få när jag inser att han ber mig ringa till ett helt annat nummer än det han ringt från, det numret jag redan har. Nej ett mobilnummer börjar han räkna upp. snabbtänkt som jag är skriver jag upp det på mobilens nummerfält.

Det är bara det att jag aktiverar olika val i telefonsvararen med de fyra första siffrorna jag kommer ihåg. Får höra meddelandet igen. Hej det här är Oskar…. som ringer angående din ansökan till jobb i …..kommun (nej, inte nu heller). Du kan väl ringa mig på 0703….

Skriver snabbt i de sista saknade siffrorna. Inser att det är åtta stycken, och visst brukar det vara tio i ett mobilnummer??

Då hälsar telefonsvararen mig:

meddelandet raderat

ditt samtal kommer nu att avslutas

klick

Numret försvinner. sifferklok som jag är har jag redan parat ihop det olika talen med varandra och minns det fortfarande. Men det förändrar inte det faktum att jag har ett telefonnummer på till synes två siffror för lite. Om man inte… han sa fyrahundranittio… Om man skriver det 40090 istället för 490 tillkommer faktiskt två siffror.

Och jag får mig en läxa när det gäller att lyssna på främmande telefonsvararmeddelande utomhus utan papper och penna i högsta hugg. (Nåväl, jag försökte i alla fall inte ringa upp igen mitt på en vältrafikerad Döbnelsgata som vissa andra…) Till råga på allt var jag resterande resa hem mer nervös för att inte kunna skriva ett autentiskt blogginlägg än för att ringa upp den där Oskar igen. Kanske skulle ta upp den där författarkarriären igen, hmm?

mvh, Lova

Annonser